20 MAART: DAG VAN DE MOTORRIJDER

02/03/2016
 

Politiezone kanton Borgloon participeert aan de Dag van de Motorrijder op 20 maart 2016

Op die dag worden de motorrijders uit de regio verwelkomd van 9u tot 16u op het afgesloten terrein van de fruitveiling BelOrta te Borgloon, Kernielerweg 59.

De lente staat voor de deur en de motoren worden weldra van stal gehaald. Het steeds drukkere verkeer vergt van iedere bestuurder een hogere rijvaardigheid.

Om de start van het motorseizoen zo veilig mogelijk te laten verlopen slaan de politiezones kanton Borgloon, Sint-Truiden / Gingelom / Nieuwerkerken en Limburg Regio Hoofdstad de handen in elkaar. In samenwerking met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en andere partners participeren wij op zondag 20 maart 2016 aan de Dag van de Motorrijder. We gaan dan met zoveel mogelijk motorrijders veilig de baan op om het nieuwe motorseizoen feestelijk te openen maar ook om de andere weggebruikers te vragen opnieuw rekening met ons te houden!

programma

motorrijvaardigheden opfrissen

Enerzijds kan je na een korte theoretische uitleg de belangrijkste motorrijvaardigheden opfrissen en krijg je allerhande nuttige tips en tricks over motorrijden en je motorfiets. Deelname is gratis. Vooraf inschrijven hiervoor is niet nodig.

toeristische rondrit

Anderzijds  kan je ook volledig vrijblijvend en op eigen tempo deelnemen aan een toeristische rondrit van plusminus 120 km in de regio Haspengouw. Wij stellen hiervoor een online uitgestippelde GPS-route ter beschikking.

 

meer informatie:

Einde februari verschijnt alle informatie op de website van politiezone kanton Borgloon.

Andere nuttige informatie is ook terug te vinden op www.dagvandemotorrijder.be/dag-van-de-motorrijder.

Politiezone kanton Borgloon
Joost Deboosere
Opeinde 13
T.   011 85 99 44