ASBEST

13/08/2020
 

Hervatting asbestinzameling

De asbestinzameling werd tijdelijk stopgezet vanwege het coronavirus. De inzameling op het containerpark werd hervat vanaf 11 augustus 2020. De inzameling aan huis zal hervatten vanaf 1 september.

Asbest wordt op 3 wijzen ingezameld:

  • Container aan huis. Een container (15m³) wordt via limburg.net online besteld. De container wordt aangeleverd met zak. Deze moet op een correcte wijze worden aangebracht in de container. Kostprijs van een container met zak is € 160. Persoonlijk beschermingsmateriaal wordt verplicht mee aangekocht en kost € 10.

  • De platenzakken of bigbags moeten op voorhand bij Limburg.net besteld worden tegen de prijs van € 20. U ontvangt een bevestigingsmail van de aankoop. De maximaal toegelaten hoeveelheid per bestelling is 7 zakken per bestelling. Er mag wel worden gecombineerd. Kom met de bevestigingsmail en identiteitskaart naar het gemeentehuis om het materiaal af te halen. Persoonlijk beschermingsmateriaal wordt verplicht mee aangekocht en kost € 10.

  • Asbest kan tot 600 kg gratis worden aangeleverd op het containerpark, daarna is de kostprijs € 0,08 /kg. Asbest op het recyclagepark dient altijd verpakt aangeleverd te worden.

Je kan vooraf op het containerpark folie of minibags aankopen aan € 1 /stuk. Persoonlijk beschermingsmateriaal kan evenzeer aangekocht worden op het containerpark.

Meer info: www.limburg.net/asbest