Fietsen

fietsroute 'De Bokkenrijders achterna'

De fietsroute “De Bokkerijders achterna” is +/- 26 km en brengt u langs de plaatsen die iets te maken hebben gehad met de legende van de Bokkenrijders.

In de middeleeuwen werd de bok beschouwd als het zinnebeeld van de duivel. Het bijgeloof stelde zich de duivel voor als een zwarte bok, aan wie de heksen goddelijke eer bewezen. Het geloof in heksen was nog levendig aanwezig in de 18de eeuw. Dieven die voor hun rooftochten grote afstanden aflegden, werden ervan verdacht te vliegen op bokken. Daarom noemt men de Wellenaren Bokkenrijders.

kaart

Deze kaart is gratis en kan je komen halen bij de dienst toerisme op het gemeentehuis tijdens de openingsuren. Je kan deze kaart ook online aanvragen via het e-loket.

 

Mountainbikeroute De Bokkerijders

Mountainbikeroute De Bokkerijders, deel van MTB-netwerk Euregio, 2 lussen, samen 41 km, aansluiting met MTB Sint-Truiden, MTB Borgloon, MTB Kortessem.

Ontdek het volledige parcours op Sport.Vlaanderen.

 

Fietsparadijs Limburg app

Recreatief knooppuntfietsen op het 2000 km lange netwerk van Fietsparadijs Limburg aan de hand van voorgeprogrammeerde fietslussen. De routes zijn tussen 17 en 53 kilometer lang. Deze fietslussen zijn gemaakt door specialisten en voeren je langs de meest bijzondere plekjes van Limburg. Op geregelde basis zal Toerisme Limburg vzw routes toevoegen die de gebruiker naar nieuwe belevingen zullen leiden.

Beschikbaar voor iOS en Android, respectievelijk in de App Store en de Google Play Store. Meer info en andere interessante apps op de website van Toerisme Limburg.

 

Meer fietsroutes vind je op: