Politie

politiezone kanton Borgloon

Gemeente Wellen maakt samen met Borgloon, Alken, Kortessem en Heers deel uit van politiezone kanton Borgloon en beschikt over een eigen wijkkantoor.

 

WhatsApp buurtpreventie

Veiligheid is voor ons van groot belang. Om een veilige en een leefbare woonomgeving te creëren spelen gemeente en politie een belangrijke rol. Maar ook jij kan helpen! Via WhatsApp buurtpreventie. Lees hier meer hoe je kan deelnemen.

 

GAS reglement

Vanaf januari 2015 is het nieuwe GAS reglement van kracht.

 

 

Burenbemiddeling: beter een goede buur dan een verre vriend

Ruzie met je buur …

Burenruzies gaan om de meest uiteenlopende dingen. Vind je dat de huisdieren van je buren te veel lawaai maken? Blijven jullie het oneens over de tuinomheining? Verstoren overhangende takken je zicht op straat? Of heb je last van roddels en scheldpartijen? Een goed gesprek doet veel, maar soms lukt het niet om de problemen met je buur zelf uit te praten.

… los je op dankzij burenbemiddeling.

Burenbemiddeling is er om de communicatie met je buur te herstellen, de overlast bespreekbaar te maken en samen te zoeken naar een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is. Op die manier wil burenbemiddeling voorkomen dat burenconflicten escaleren en bij de politie of het gerecht eindigen. Burenbemiddeling is dus geen politionele tussenkomst en kan je niet inroepen bij strafrechtelijke feiten die in de rechtbank thuishoren.

Hoe burenbemiddeling aanvragen?

Politiezone kanton Borgloon heeft speciaal voor burenbemiddeling een aantal vrijwilligers opgeleid. De bemiddeling is een gratis dienstverlening. Wie burenbemiddeling wil inroepen, neemt contact op met Daisy Schepers.

Nadat je het probleem geschetst hebt, schakelt Daisy Schepers een vrijwillige bemiddelaar. Deze komt ter plaatse naar je verhaal luisteren. Nadien zal de bemiddelaar contact opnemen met je buur om daar eveneens zijn oor te luister te leggen. Vervolgens word jij samen met je buur uitgenodigd op een neutrale plaats, waar jullie naar een oplossing zoeken die voor beide partijen aanvaardbaar is.

Burenbemiddeling loont

Het blijft aangeraden om met je buur een overeenkomst te bereiken die rekening houdt met jullie belangen en wensen. Een oplossing die van buitenaf opgelegd wordt door de politie, vrederechter of rechtbank biedt zelden dezelfde voldoening.

contact

PZ kanton Borgloon
Daisy Schepers
Ervaert 12
3840 Borgloon

012 44 06 58

burenbemiddeling@pzloon.be