WEGENWERKEN ALKEN

07/03/2018
 

Herinrichting kruispunt Stationsstraat x Grootstraat in Alken

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat het kruispunt van de Stationsstraat (N754) en de Grootstraat opnieuw inrichten. Nieuwe fietspaden en de installatie van verkeerslichten moeten ervoor zorgen dat de veiligheid voor de actieve weggebruiker verhoogt en verkeer op het kruispunt vlotter verloopt. Infrax maakt van de gelegenheid gebruik om tijdens deze werken de riolering onder het kruispunt aan te passen.

PLANNING

De werken zijn voorzien van 19 maart tem 15 april 2018

De herinrichting van het kruispunt start op maandag 19 maart 2018. De werken nemen in totaal ongeveer een maand in beslag. Zonder onvoorziene omstandigheden is het vernieuwde kruispunt na de paasvakantie klaar en open voor verkeer. De uitvoeringsperiode is bewust tijdens de paasvakantie gepland, omdat het dan rustiger is op de weg door verminderd woon-werk en woon-school verkeer.

VERKEERSMAATREGELEN

Tijdens de volledige duur van de werken zal het kruispunt afgesloten zijn voor alle verkeer. We voorzien de nodige omleidingen voor fietsers en gemotoriseerd verkeer. Alken centrum en de handelaars blijven bereikbaar. Lees hier hoe het verkeer zal worden omgeleid.