Kleine landschapselementen

subsidie

Met deze subsidie wil de gemeente Wellen de aanleg en het onderhoud van waardevolle punt- en lijnvormige landschapselementen stimuleren om zo de aantrekkelijkheid van de omgeving te verhogen en de diversiteit van fauna en flora te stimuleren.

waarvoor

de aanleg van:
  • hagen
  • heggen
  • houtkanten
  • poelen
  • loofbomen
  • knotbomen
de aanleg en het onderhoud van:
  • hoogstamboomgaarden

Hoe aanvragen?

In het subsidiereglement KLE lees je wat de voorwaarden zijn om een subsidie te krijgen. Gebruik het aanvraagformulier KLE om je project in te dienen waarvoor je een subsidie aanvraagt. Bezorg het aanvraagformulier aan de milieudienst.

subsidiereglement kleine landschapselementen.pdf

aanvraagformulier kleine landschapselementen.pdf

 

kleine landschapselementen

Hoogstamboomgaarden

De gemeente Wellen ijvert samen met het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren vzw en de Wellense Adviesraad voor Leefmilieu voor het behoud van de hoogstamboomgaard. Zij zijn immers een stukje streekgeschiedenis, maken het landschap mooi, heel wat dieren en planten voelen er zich thuis en ze produceren een schat aan fruit.

Gratis make-over voor jouw hoogstamboomgaard.

De terreinploegen van het Regionaal Landschap kunnen DE BOOMGAARD VOLLEDIG GRATIS TERUG IN ORDE ZETTEN en er worden ook oplossingen gezocht voor het onderhoud achteraf. Maak dus snel een afspraak als jouw boomgaard een onderhoudsbeurt nodig heeft. We bespreken tijdens een terreinbezoek de mogelijkheden voor jouw perceel. Indien je geïnteresseerd bent, gelieve VÓÓR 1 JUNI 2017 een afspraak vast te leggen met het Regionaal Landschap (T 011 31 38 98 - info@rlh.be). Lees hier meer over dit project.

Ga zelf aan de slag.

Ga zelf aan de slag en maak gebruik van de gemeentelijke subsidies voor het aanplanten (en onderhouden) van hoogstamfruitbomen.

folder kleine landschapselementen Hoogstamboomgaarden 2017.pdf