Toerisme

Wellen en Haspengouw ontdekken

 

De Haspengouwers ontvangen je met open armen!

Het landelijke Haspengouw ligt in het zuiden van Limburg. De streek kenmerkt zich door een zacht glooiend landschap met vruchtbare gronden. Tussen de akkers, boomgaarden en weilanden liggen dorpjes met historische kenmerken, vierkantshoeven en romantische kastelen. Haspengouw leent zich uitstekend voor fiets- en wandeltochten. Je vindt er ook veel cultuur.

Een sprookjesachtig decor van betoverende bloesems in het voorjaar en plukvers fruit in het najaar. In Haspengouw blijf je het hele jaar lang in de ban van fruit en pluk je het genot letterlijk uit de bomen. Haspengouw is meer dan alleen heuvels met rijke boomgaarden. Cultuur is de troef! De streek telt honderden kastelen waarvan de landcommanderij Alden Biesen het grootste kastelencomplex tussen Loire en Rijn is. Haspengouw heeft een Romeins verleden met als kers op de taart het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Het koestert een diep religieus verleden waar kloosterordes een duidelijke stempel op Sint-Truiden hebben gedrukt.

Wandel of fiets in het betoverende, glooiend landschap, proef de fruitige streekgastronomie. Ontdek Tongeren, de oudste stad van België of ontdek verrassende steden zoals Sint-Truiden, Bilzen en Borgloon.

 

Hoe geraak je in Haspengouw?

Met de wagen: Drie autosnelwegen voeren je snel naar Haspengouw: de E40 in het zuiden en de E313 en E314 in het noorden. Door Haspengouw lopen twee steenwegen als hoofdaders: de steenweg tussen Sint-Truiden en Tongeren(N79) en de steenweg tussen Sint-Truiden en Luik(N3). Deze wegen zijn het ideale oriëntatiepunt, maar wijk je er best van af als je de echte charme van Haspengouw wil beleven. Het ware Haspengouw ontdek je pas op de kleine dorps- en veldwegen.

Met de trein of de bus: Haspengouw is goed bereikbaar met de trein en de bus. Meer info over de dienstregeling vind je op de websites van de Nmbs en de Lijn.

 

Toeristische informatie

Onderaan deze pagina vind je een overzicht van de beschikbare kaarten en brochures die verkrijgbaar zijn op de dienst toerisme. Wens je een kaart of brochure te bestellen? Stuur dan een e-mail of ga naar het e-loket.

 

De nieuwe Limburg Vakantiegids 2017

300 pagina's boordevol inspirerende foto's aangevuld met praktische informatie, reportages, fiets- en wandelroutes, insidertips, kindvriendelijke uitjes, logeeradresjes... kortom: de Limburg Vakantiegids is dé complete gids voor jouw vakantie of daguitstap in Limburg.

Deze gids is gratis.