Toerisme

Wellen en Haspengouw ontdekken

 

De Haspengouwers ontvangen je met open armen!

Het landelijke Haspengouw ligt in het zuiden van Limburg. De streek kenmerkt zich door een zacht glooiend landschap met vruchtbare gronden. Tussen de akkers, boomgaarden en weilanden liggen dorpjes met historische kenmerken, vierkantshoeven en romantische kastelen. Haspengouw leent zich uitstekend voor fiets- en wandeltochten. Je vindt er ook veel cultuur.

Een sprookjesachtig decor van betoverende bloesems in het voorjaar en plukvers fruit in het najaar. In Haspengouw blijf je het hele jaar lang in de ban van fruit en pluk je het genot letterlijk uit de bomen. Haspengouw is meer dan alleen heuvels met rijke boomgaarden. Cultuur is de troef! De streek telt honderden kastelen waarvan de landcommanderij Alden Biesen het grootste kastelencomplex tussen Loire en Rijn is. Haspengouw heeft een Romeins verleden met als kers op de taart het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Het koestert een diep religieus verleden waar kloosterordes een duidelijke stempel op Sint-Truiden hebben gedrukt.

Wandel of fiets in het betoverende, glooiend landschap, proef de fruitige streekgastronomie. Ontdek Tongeren, de oudste stad van België of ontdek verrassende steden zoals Sint-Truiden, Bilzen en Borgloon.

 

Limburg Vakantiegids 2018
Altijd welkom in Limburg

Dé gids voor een vakantie of daguitstap in Limburg. Meer dan 300 inspirerende pagina’s boordevol foto’s, toppers, nieuwe belevingen, kindvriendelijke uitstapjes, streekspecialiteiten, smakelijke tips en logeeradresjes, maar ook reportages, fiets- en wandelroutes, recepten, … Kortom allemaal ideetjes om volop te proeven van de Limburgse gastvrijheid én gastronomie, het centrale thema van deze editie. Nieuw in deze gids zijn 10 ambassadeurs (social media influencers) die hun persoonlijke tips delen, de Gault&Millau tips voor kids en 10 kant-en-klare fietslussen.

Haal hem gratis af in het gemeentehuis tijdens de openingsuren.

Kun je niet wachten? Surf naar altijdwelkominlimburg.be en blader door de digtale versie.