Juridisch advies

Sarah Shaham

juriste 

T.    012 44 01 63

M.   juriste@ocmwwellen.be

 

Spreekuur

  • Elke donderdag van 9u00 tot 11u30 
  • Elke donderdag enkel op afspraak van 13u00 tot 16u00

 

Elke inwoner van Wellen kan gebruik maken van deze dienstverlening: zowel mensen met een laag inkomen als personen die de stap naar de traditionele informatiekanalen (notaris, advocaat) niet kunnen of durven zetten.

Je kan bij de dienst rechtshulp terecht voor gratis advies, bemiddeling en/of het opstellen van verzoekschriften voor de rechtbank. Deze rechtshulp kan zich op allerlei vlakken situeren: huurgeschillen, alimentatiegelden, enz.

De jurist werkt nauw samen met de sociale dienst. Hoofdzakelijk bestaat de hulpverlening uit het verstrekken van informatie en advies. De jurist bespreekt samen met jou de mogelijkheden om het gesteld probleem op te lossen : een overeenkomst, een juridische argumentatie, het opstellen van een brief.

De juriste doet begeleiding bij bepaalde procedures maar pleit zelf niet.

Indien de cliënt mondig genoeg is om zichzelf te verdedigen, worden er verzoekschriften of besluiten opgesteld. De cliënt neemt dan zelf de nodige stappen om de zaak voor de rechtbank uit te leggen. In het andere geval verwijst de juridische dienst de cliënt door naar een advocaat, al dan niet pro deo.