WEGENWERKEN ZONNEVELDWEG

17/10/2018
 

Nieuwe omleiding van en naar Kortessem vanaf zaterdag 20/10

Vanaf zaterdag 20 oktober 2018 start de volgende fase van de werken aan de N777-Zonneveldweg. De werkzone loopt van de Loystraat tot aan de gemeentegrens met Kortessem. De Loystraat zal tijdelijk niet toegankelijk zijn vanaf de Zonneveldweg. De bewoners van de Loystraat kunnen hun woning bereiken via de Langenakker.

Bijgevolg wordt ook de omleidingsroute aangepast voor het verkeer tussen Wellen en Kortessem. De nieuwe omleiding geldt van 20 oktober tot 22 december 2018. De omleiding loopt via Vrolingen en kent op bepaalde stukken eenrichtingsverkeer voor een vlottere doorstroming van het verkeer.

 

OMLEIDINGSROUTES

Van Wellen naar Kortessem:

Dorpsstraat (N754) - Notelarestraat (N754) – Appeystraat – Eivalstraat – Zangstraat – Mollekestraat – Kortessemstraat - Opeindestraat (N76)

Klik op het plan voor een grotere afbeelding

 
Van Kortessem naar Wellen:

Opeindestraat (N76) – Kortessemstraat – Steenweg Vrolingen – Nutstraat – Notelarestraat (N754) – Dorpsstraat (N754)

Klik op het plan voor een grotere afbeelding

 

BIJKOMENDE MAATREGELEN

Volgende straten worden tijdelijk eenrichtingsverkeer

  • Kortessemstraat van Mollekestraat tot Steenweg Vrolingen
  • Mollekestraat van Zangstraat tot Kortessemstraat
  • Zangstraat van Kortessemstraat tot Mollekestraat

Op de Kortessemstraat worden 3 wegversmallingen aangelegd ter hoogte van huisnummers 39, 43 en 57. Deze worden ingericht door middel van plastic paaltjes waarbij er nog ruimte gelaten wordt voor fietsers om achter de paaltjes door te rijden.

Het doorgaand zwaar vervoer wordt omgeleid via Borgloon en rijdt niet via Vrolingen.

 

GEVOLGEN OPENBAAR VERVOER DE LIJN

Bussen van De Lijn stoppen niet aan de haltes op de Zonneveldweg. De halte ‘Wellen Basisschool’ in de Bloemenstraat blijft in gebruik voor lijn 3 en lijn 38.

Busreizigers kunnen op initiatief van de gemeente Wellen, de aannemer en Agentschap Wegen & Verkeer gebruik kunnen maken van een pendeldienst naar een bediende halte.

Deze pendeldienst zal op schooldagen dagelijks ’s ochtends reizigers oppikken aan de halte ‘Wellen Plattestraat’ en aan de tijdelijke haltes ‘Langenakker nabij Rode Kruisstraat’ en ‘Langenakker nabij Loystraat’. De reizigers worden vervoerd tot aan een halte waar men kan opstappen op een bus van De Lijn. ’s Avonds maakt deze pendeldienst de omgekeerde beweging. Op woensdagen en tijdens de examenperiode gelden middagritten. Meer info hierover vind je via de website van De Lijn en op de haltepalen.